Ads 468x60px

Social Icons

.

8 fascinantnih bazena


Najveći bazen na svijetu
Ako želite da preplivate ovaj bazen možda će vam biti potrebno energetsko piće. Dugačak je preko 900 metara, površina mu je oko 80.000 m2, dubok je 35 m i u njemu se nalazi 250 milijuna litara vode. Ginisova knjiga rekorda ga je imenovala najvećim na svijetu. Bilo je potrebno pet godina da se sagradi i koštao je oko milijardu funti, dok će godišnje održavanje koštati dva milijuna funti.Đavolji bazen
Viktorijini vodopadi se nalaze na granici između Zambije i Zimbabvea. Visoki su preko 100 metara. Na vrhu se nalazi prirodni bazen, koji je nazvan Đavoljim bazenom, gde je voda prilično mirna. Od septembra do decembra, kada je nivo vode nizak, u ovom bazenu se može plivati.


Viseći bazen
Ovaj izazov za arhitekte se nalazi na vrhu hotela Joule u Dallasu, Teksas. Na deset katova iznad zemlje, bazen stoji na udaljenosti od 2.5 metra od zgrade i visi točno iznad Glavne ulice.


Najveći zatvoreni bazen na svijetu
"Oceanska kupola" koja se nalazi u Mijazakiju predstavlja najveći zatvoreni bazen na svijetu. Dugačak je 300 metara , širok 100 i nalazi se na 500 metara od mora. Temperatura u paviljonu je uvijek oko 30 stupnjeva, krov je obojen u plavo i ima nacrtane oblake. Zanimljivost je umjetni vulkan kao i sistem za umjetne valove.

Crveni bazen
Ovaj elegantan i moderan hotel je poznat po svom nevjerovatnom bazenu sa jarko crvenom bojom krvi i po visokom drveću koje raste oko hotela. Navedeni crveni bazen služi kao centralno mjesto za dnevni boravak sa otvorenom bibliotekom.


Playboy bazen
Nova vila Hugh Hefnera u Las Vegasu je poznata po Playboy bazenu na njenom vrhu. Bazen je dijelom zatvoren dok je jedan dio na otvorenom sa divnim pogledom. Na bazenu je uvijek prisutan DJ, održavaju se koncerti, postavljena su tri bara i 27 privatnih prostorija sa ogromnim televizorima, frižiderima i ventilatorima.


Najdublji zatvoreni bazen
Nemo 33 bazen za ronjenje u Belgiji je mnogo dublji nego što njegovo ime to govori. Puni se sa 2,5 milijuna litara vode bez klora, visoko filtrirane sa temperaturom od 30°C. U bazenu se nalaze simulacije pećina koje počinju sa 10 metara dubine. Postoji veliki broj podvodnih prozora koji omogućavaju posjetiteljima da gledaju u dijelove bazena sa različitih dubina.


Bazen "globalno zagrijavanje"
Ne, New York nije pod vodom (još uvijek) već je ovo zanimljiv projekt u Indiji. Namjera je bila da se podigne svijest o opasnosti globalnog zagrijavanja. Iz tog razloga je zalijepljena slika gradskih nebodera na dnu bazena kako bi se stvorila iluzija potopljenog grada.

Popular Posts