Ads 468x60px

Social Icons

.

Popularni zabavni parkovi u svijetu

 Zabavni parkovi u svijetu

S vremena na vrijeme svi poželimo malu dozu adrenalina i uživanje u raznim sadržajima kakve nam zabavni parkovi nude. Od ludih vožnji, slobodnih padova, fantastičnih tunela do raznih parada, mnoga ovakva mjesta nisu san samo razigranim mališaninama, već i odraslima željnima dobre zabave. Na ovom putu oko svijeta provjerit ćemo najpoznatije svjetske destinacije za igru i zabavu, gdje možete uživati u raznim vožnjama, slobodnim padovima, kućama strave i ludim vrtuljcima, a u ove magične svjetove dobrodošli su svi željni prave pustolovine. 

 Disney World, SAD 

Ovaj zabavni park je najposjećeniji na svijetu, a nalazi se na Floridi. Sastavljen je od četiri tematska i dva vodena parka, 24 tematska odmarališta i pet golf terena, a posjetitelji mogu uživati i u raznim fitness centrima.

   


Park je nastao po zamisli Walta Disneya, a otvoren je 1971. godine. Danas on posjetiteljima nudi puno više od zabave jer se na njegovom području nalaze brojni hoteli, restorani i popratni sadržaji, uglavnom, sve što vam treba za aktivan odmor. Tu su i nezaboravne vožnje kao što je 'Let Petra Pana' ili pak posjet 'Tornju terora' te popularnoj 'Svemirskoj planini', a kroz sve to provesti će vas nezaboravni likovi iz crtića poput Mickeya, Minnie, Šilje i ostalih omiljenih nam likova. 

Disney World, Francuska 

Nama bliži je svakako Disney park koji se nalazi u Francuskoj, a smješten je samo 32 km od Pariza. Otvoren je 1992. godine, a ovdje vas čeka preko pedeset zabavnih atrakcija.

   

Kao i kod njegovog velikog brata u Americi, ovdje možete sudjelovati u paradama princeza i ostalih magičnih stvorenja. Jedna od popularnijih vožnji vlakom zove se 'Gromovita planina', a obavezno posjetite i Walt Disney Studio, gdje možete snimati scene s popularnim animiranim likovima i bar na jedan dan biti dio tog fantastičnog svijeta. 

Gardaland, Italija 

Ovaj zabavni park smješten je u gradiću Castelnuovo del Garda, a otvoren je 1975. godine. Ovdje vas čeka čak 56 ludih vožnji te šest velikih 'roller coastera' kao što su Orto Bruco i Raptor, a najpoznatiji je svakako' Blue Tornado', na kojem se nudi i najbrža vožnja u parku. Njeno trajanje iznosi 1.42 minute, a brzina je oko 80 kilometara na sat. Tu su i Gardaland Express, grad Divljeg zapada, čarobno drvo, viteški turniri, predstave s delfinima te brojne parade i show predstave.

   


Alton Towers, Velika Britanija

Ovaj park nudi jednu od najspektakularnijih vožnji na svijetu koju možete doživjeti na vlaku smrti, a čiji dio uključuje i slobodni pad.

   


Nakon dvadesetmetarskog uspona i kratke pauze, pri brzini od oko 100 kilometara na sat, spustiti ćete se u mračnu šumu, a potom u veliku grobnicu duboku pet metara, pri čemu vlak neće imati dodira s tračnicama.

Izvor: www.teen385.com






Popular Posts