Ads 468x60px

Social Icons

.

Zanimljivosti o poljupcima



Poljupci su izuzetan način da nekoj dragoj osobi pokažete koliko je volite. Postoje razne vrste poljubaca, ali mnogo je zanimljivosti vezano za poljupce

Ljubljenje liječi glavobolju

Ljubljenje pozitivno utječe na zdravlje pa tako može biti od pomoći kada je izgled vaše kože u pitanju, ali istovremeno poboljšava cirkulaciju, spriječava krvarenje zuba i pomaže kod glavobolje. Ukoliko vas boli glava, zaboravite analgetike i krenite u akciju, pusa za pusom i nema više glavobolje.

Poljubac je poput droge

Od sada ne mora da vas brine osjećaj vrtoglavice nakon dužeg ljubljenja. Dokazano je da se tokom ljubljenja luči endorfin koji ima jači efekat od morfijuma iz narkotika, pa samim tim i izaziva “pomućeno” stanje ukoliko je konzumacija poljubaca veća.

Zdravo poljupci, zbogom kalorije

Ukoliko niste voljni da vježbate i odlazite u teretanu, onda je ljubljenje idealno rješenje za vas. Običan poljubac aktivira dvije grupe mišića i njime se može sagorjeti nekoliko kalorija, dok francuski poljubac aktivira čak 34 grupe mišića i može sagorjeti pet kalorija. Ukoliko se ljubite jednu minutu, potrošit će te 26 kalorija, a ukoliko se budete ljubili cijeli sat, potrošit ćete nevjerovatnih 1.560 kalorija. Pa, šta čekate? Krenite u akciju.

Eskimski poljupci

Priče da Eskimi umjesto pravih poljubaca trljaju noseve su izmišljene. Prema riječima jednog Eskima, ovim pričama doprineo je Holivud, a prava istina je da se oni ljube kao i svi ostali.

Vodite računa sa kime se ljubite

Povjerenje u osobu koju ljubite je neophodno jer se jednim poljupcem prenese 278 bakterija, a dug poljubac može vas zaraziti sa čak 10.000 bakterija. Oprez nije na šala!

Opasni poljupci

Poljupci mogu biti nosioci i nekih bolesti poput mononukleoze, ali i herpesa. Ipak, poljupcem se može preneti i virus HIV ukoliko oba partnera imaju ranice u ustima. Zato uvek treba znati koga i zašto ljubimo.

Zabranjeno voće

U 16. stoljeću u Napulju je javno ljubljenje bilo zabranjeno i kažnjavano smrću. Vjerovali ili ne, ova zabrana na nekim mjestima u Americi postoji i danas, pa tako u nekim malim gradovima gradovima  žene ne smiju da ljube svoje muževe nedjeljom.(pa, dobro, ameri su ionako čudni na svoj način)

www.uprolazu.com




Popular Posts